Ålesund brannvesen

For barnehager og skoler

Ålesund brannvesen har førskolebarna i barnehagen og sjetteklassingene på skolen som prioriterte målgrupper.

For barnehager

Vi har som målsetting å besøke alle de 80 barnehagene i vårt område hvert 2. år, dvs. rundt 40 barnehager hvert år. Som regel har vi med Brannbamsen Bjørnis og brannbil. Et typisk besøk er på ca. 15 minutter med sang, dans og en fin prat med barna om det mest grunnleggende innen brannsikkerhet. Besøkene er lagt til faste perioder på året, der barnehagene får en tildelt tid som man dessverre ikke kan bytte pga. det stramme tidsskjemaet. Barnehager som får besøk, får informasjon i god tid før vi kommer.

Brannbamsen Bjørnis besøker barnehagene - Klikk for stort bilde

Vi oppfordrer alle barnehager til å bruke Brannbamsen Bjørnis sitt undervisningsopplegg. Det er først og fremst tilpasset førskolebarn, men elementer av Bjørnisuniverset kan også brukes til brannvernopplæring for de mindre barna, i forbindelse med brannøvelser, brannvernuker og lignende. Informasjon om undervisningsopplegget finnes på brannbamsen.no

For skoler

Vi tilbyr undervisning for alle sjetteklasser i Ålesund, Sula og Giske. Undervisningen består av en teoridel og en praktisk slokkeøvelse. Undervisningen er lagt til faste uker hvert år, og skolene som får besøk kontaktes i god tid før vi kommer. Har du spørsmål om opplegget, kontakt gjerne Fredrik Steffenssen.

Brannkonstabel, feier og branningeniør - Klikk for stort bilde