Ålesund brannvesen

Aktuelt

I dag er det røykvarslerdagen!

På tide å bytte ut røykvarslerne eller bytte batterier? Batterier bør byttes ut hvert år og 1. desember er en fin dag, det er nemlig Røykvarslerdagen! Røykvarsleren bør byttes ut etter 8-10 år. Har du sjekket hvor gamle dine røykvarslere er? 

Ledige deltidsstillinger som brannkonstabel/røykdykker

Vi søker deltidsbrannkonstabler/røykdykkere til Steinshamn og Brattvåg brannstasjon. Søknadsfrist er 24. desember 2022.

Unødige brannalarmer

Det kan enkelt forhindres! De vanligste årsakene til unødige brannalarmer er feil detektortype eller feilplassert detektor.

Brannsikker studentbolig

Kjære student! Vi skal gjøre alt vi kan for at du får et trygt studieår i Ålesund, men du må gjøre din del av jobben. Dette er hva vi forventer av deg.

Branntrygg sommerferie

Sommer betyr for de fleste også ferietid. Enten du skal på hytta, båten, hotell eller campingferie, ta med deg noen tips til hvordan ha en brannsikker sommerferie.

Nye og enklere regler for brannsikkerhet og avstand på campingplasser trer i kraft

Nye krav til avstand mellom campingenheter og parsellinndeling av campingplasser skal sikre et mer brukervennlig regelverk og tryggere campingplasser. Kravene vil gjelde fra 1. mars 2022.

Behovsprøvd feiing og tilsyn med fyringsanlegg i Ålesund

Nå skal feiing av piper og tilsyn med fyringsanlegg i Ålesund behovsprøves. Enkelt forklart betyr det at feieren prioriterer skorsteiner og fyringsanlegg der behovet for feiing og tilsyn er størst.

Bålforbud

I Norge er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog og annen utmark.

Brannsikkerhet på ukrainsk

Last ned informasjon om brannsikkerhet for flyktninger fra Ukraina.

Lag nødplakat for hytta

Lag nødplakat til hytta, så blir det enklere for deg å forklare veien for nødetatene om noe skulle skje.