Ålesund brannvesen

Aktuelt

Høysesong for boligbranner – sjekk røykvarsleren!

Vi oppfordrer sterkt til å sjekke røykvarslerne på den årlige Røykvarslerdagen 1. desember.

Brannslokkerdagen 2023

Som tidligere år arrangerer vi en egen "brannslokkerdag", der vi tilbyr gratis kontroll av slokkeapparat for publikum.

Derfor betaler du feie- og tilsynsgebyr

Alle eiere av fyringsanlegg/ildsted tilkoblet skorstein må betale feie- og tilsynsgebyr. Her kan du lese om dette gjelder deg, hva gebyret dekker og hvordan det fastsettes.

Åpen dag på ti brannstasjoner

Åpen brannstasjon arrangeres i uke 38 over hele landet som en del av den nasjonale Brannvernuka. Vi inviterer til åpen dag på hele ti av brannstasjonene.

Nye og enklere regler for brannsikkerhet og avstand på campingplasser

Nye krav til avstand mellom campingenheter og parsellinndeling av campingplasser skal sikre et mer brukervennlig regelverk og tryggere campingplasser.

Brannsikker studentbolig

Kjære student! Vi skal gjøre alt vi kan for at du får et trygt studieår i Ålesund, men du må gjøre din del av jobben. Dette er hva vi forventer av deg.

Sindre Egeness blir ny brannsjef i Ålesund brannvesen KF

Styret i Ålesund brannvesen KF har i dag valgt å ansette Sindre Egeness (41) som ny brannsjef i Ålesund brannvesen KF.

Bålforbud

I Norge er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog og annen utmark.

Nå må du svare ja eller nei før vi feier

Feiing og tilsyn med fyringsanlegg varsles med SMS i god tid før vi kommer på besøk. For at vi skal vite at datoen passer og unngå kostbare og brysomme bomturer, er det viktig at du responderer på SMS-en.

Unødige brannalarmer

Det kan enkelt forhindres! De vanligste årsakene til unødige brannalarmer er feil detektortype eller feilplassert detektor.