Ålesund brannvesen

Nå må du svare ja eller nei før vi feier

Feiing og tilsyn med fyringsanlegg varsles med SMS i god tid før vi kommer på besøk. For at vi skal vite at datoen passer og unngå kostbare og brysomme bomturer, er det viktig at du responderer på SMS-en.

Feier viser mobiltelefon med SMS for varsling av feiing - Klikk for stort bildeNå får du SMS når feieren har planlagt feiing på din adresse.

Bor du i Ålesund?

Svar JA om datoen passer. Eller svar NEI og ta kontakt for ny avtale om datoen ikke passer. Telefonnummeret til feieren/brannforebyggeren er oppgitt i SMS-en du har fått. Lar du være eller glemmer å svare, vil du få en påminnelse fra oss. Vi har tatt i bruk et nytt datasystem, der ditt svar leses automatisk inn. Det er derfor viktig at du svarer med ordene «ja» eller «nei», og ikke «ok», «greit», med tommel opp-emoji eller lignende.

Eksempel 1: Du mottar en SMS med varsel om feiing 1. mars. Datoen passer deg fint, så du svarer tilbake med tekstmeldingen «Ja, det gleder vi oss til». Planlagt feiedato bekreftes i vårt datasystem, og alt er i orden!

Eksempel 2: Du mottar en SMS med varsel om feiing 22. februar, men da er du på en velfortjent ferie i Spania. Du svarer f.eks. «Nei, jeg ikke hjemme». Planlagt feiedato slettes i vårt datasystem. Du ringer brannforebyggeren oppgitt i SMS-en for å avtale ny dato.

Bor du i Sula eller Giske?

I Sula og Giske benyttes andre datasystemer. Svar 1 om datoen passer. Svar 2 om datoen ikke passer og ta kontakt for ny avtale.

Har du ikke mottatt SMS, men naboen har mottatt?

Undersøk når du sist hadde feieren på besøk, nå er feiing behovsprøvd og det kan være mulig at du for eksempel fyrer ofte, mens naboen fyrer sjelden eller aldri. Da vil dere få feieren på besøk forskjellige tider. At naboen har besøk av feieren, betyr ikke at du skal ha besøk i år, men kanskje neste år. Spørsmål om dette kan rettes til seksjonsleder boligsikkerhet Bjørn Eivind Haagensen tlf. 970 93 135.

 

Husk stige og tilgang

Til avtalt feiedato må du ellers huske å legge fram stige om vi skal feie fra taket, og sørge for tilgang til feieluke om det skal feies fra innsiden. Ønsker du også at vi skal tømme sot eller feie røykrør, må du kontakte oss om det på forhånd. Mer om hva du må passe på før vi kommer, kan du lese på siden Før feiing og tilsyn.