Ålesund brannvesen

Behovsprøvd feiing og tilsyn med fyringsanlegg i Ålesund

Nå skal feiing av piper og tilsyn med fyringsanlegg i Ålesund behovsprøves. Enkelt forklart betyr det at feieren prioriterer skorsteiner og fyringsanlegg der behovet for feiing og tilsyn er størst.

Feier på tak - Klikk for stort bilde

Alle husstander med pipe og ildsted vil uansett få besøk minimum hvert fjerde år.

Har skorsteinen mye sot, vil feieren komme hvert år. Der huseieren enten fyrer lite, eller har gode fyringsvaner slik at det blir lite sot, vil feieren komme hvert 2.-4. år, basert på hvor lite eller mye sot som er i pipa. På samme måte vil skorsteinstype, tilstand og alder på fyringsanlegget påvirke tilsynsfrekvensen. Eksempelvis vil behovet for tilsyn være større i en bolig fra før 1970 med teglskorstein, enn i en bolig fra 2000-tallet med moderne ildsted og pipe.

- Behovsprøving gjør at vi kan bruke ressursene våre smartere og mer effektivt der behovet og brannrisikoen er størst. Resultatet er en sikrere og tryggere hverdag for innbyggerne i Ålesund, sier seksjonsleder Bjørn Eivind Skarpaas Haagensen i Ålesund brannvesens seksjon for boligsikkerhet.

Han presiserer imidlertid: - Ta uansett kontakt med oss ved mistanke om at det er noe galt med fyringsanlegget, uavhengig av feie- og tilsynsfrekvensen. Vårt mål er å hjelpe alle til å fyre trygt og unngå sotbrann!

Les også: