Ålesund brannvesen

Brannvernopplæring i barnehagen

Ålesund brannvesen har førskolebarna i barnehagen som prioriterte målgrupper.

Åpen dag på brannstasjonen, brannbiler, brannbamse, brannkonstabler og publikum som hilser på - Klikk for stort bilde

For barnehager

Vi har som målsetting å besøke alle de 80 barnehagene i vårt område hvert 2. år, dvs. rundt 40 barnehager hvert år. Som regel har vi med Brannbamsen Bjørnis og brannbil. Et typisk besøk er på ca. 15 minutter med sang, dans og en fin prat med barna om det mest grunnleggende innen brannsikkerhet. Besøkene er lagt til faste perioder på året, der barnehagene får en tildelt tid som man dessverre ikke kan bytte pga. det stramme tidsskjemaet. Barnehager som får besøk, får informasjon i god tid før vi kommer.

Undervisning

Vi oppfordrer alle barnehager til å bruke Brannbamsen Bjørnis sitt undervisningsopplegg. Det er først og fremst tilpasset førskolebarn, men elementer av Bjørnisuniverset kan også brukes til brannvernopplæring for de mindre barna, i forbindelse med brannøvelser, brannvernuker og lignende. Informasjon om undervisningsopplegget finnes på brannbamsen.no

Brannøvelse i barnehagen

Alle barnehager skal gjennomføre brannøvelser. Type brannøvelse og hyppighet vil variere med utgangspunkt i risikoanalysen for den enkelte barnehage. Om barnehagen er stor eller liten må det uansett øves, og det må øves riktig.

Brann kan være et skremmende tema for barn. Brannalarmen lager høy lyd, og man skal skynde seg ut uten at man får ta med seg tingene sine. Her finner du noen gode råd.