Aabv

Ofte stilte spørsmål om hvordan bli brannmann

Brannmann i askjonGod fysisk form er et viktig krav til de som vil være brannmann.

Vi har i overvekt ansatt personer med håndverksfaglig bakgrunn. Dette er tømrere, bilmekanikere, murere, rørleggere eller lignende. Vi har også noen ansatte med allmennfaglig bakgrunn, slik at man er ikke ekskludert fra å bli brannmann med en slik utdannelse.

Vi annonserer ledige stillinger på våre internett sider, www.aabv.no, og Ålesund kommuners nettside, samt hos NAV. men også noen ganger på www.nblf.no og www.brannmannen.no. Ålesund brannvesen har også egen facbook med informasjon om ledige stillinger og annet aktuelt stoff. (følg oss gjerne).

Det er mange søkere på stillinger som brannkonstabel. De som får ansettelse i brannvesenet får utdanning gjennom Norges brannskole. Det er vanskelig å få plass ved Norges brannskole og utdanne seg der, før man er ansatt i et brannvesen. Det jobbes med å få startet en fagskole for brannmenn, men denne skolen vil nok ikke stå klar for i 2023. Les mer om Ny fagutdanning på DSB`s nettside her.

Vi legger stor vekt på god fysisk form. Blant annet er det krav at man løper 3000 meter på under 15. minutter. Vi gjennomfører høydetester, fysiske tester, klaustrofobitester, praktiske tester og prøver i norsk, matematikk og hukommelse. De som tiltrer stilling hos oss må dokumentere plettfri vandel med utvidet vandelsattest fra politiet og fremlegge helseattest, som ikke er eldre enn 6 måneder. Helseattesten må tilfredstille de pdfMedisinske_krav.pdf. I tillegg forplikter de seg til å ta førerkort for vogntog, førerkort klasse CE og utrykningsførerkort (kode 160) innen utløpet av prøvetiden (6 måneder).

De som tjenestegjør i utrykningsstyrken, følger en døgnbasert skiftordning. I løpet av 4 uker har de 7 døgnvakter. De arbeider en helg, med vakt på både lørdag og søndag, hver 4 uke. Vi har ingen opptak av brannaspiranter, men ansetter tilkallingsvikarer ved behov. 

 

 

 

Emneord: Student