Ålesund brannvesen

Snart brannvernuke og åpen brannstasjon

Årets brannvernuke nærmer seg, og i år blir det både åpen dag og Bjørnisbesøk i mange barnehager.

Bjørnis på Fjellstua - Klikk for stort bilde

Den nasjonale brannvernuka er som vanlig i uke 38, i regi av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og forsikringsselskapet If. I Ålesund brannvesen markerer vi den slik:

Åpen dag på 11 brannstasjoner

I alt 11 av våre brannstasjoner inviterer til åpen dag med ulike aktiviteter for små og store. Det vil variere litt fra stasjon til stasjon, men vi kan blant annet by på brannbiler, spyling med brannslange og kunnskapsløype med premier. På flere av brannstasjonene blir det også mulig å møte Brannbamsen Bjørnis!

Åpen dag
Brannstasjon Dato Kl. Om arrangementet
Brattvåg Lør 17.09 11-13 Bjørnis kommer!
Valderøya Lør 17.09 11-14 Bjørnis kommer! Se på brannbilene. Demo av utstyr. Kunnskapsløype med premier. Prøv å slokke brann. Kontroll/salg av brannutstyr. Salg av kaffe og kaker.
Hovedbrannstasjonen i Ålesund Lør 24.09 11-13 Kl. 12.00 kan vi by på sceneshow med Bjørnis, konkurrranse og dronedemo. Ellers kan dere se på brannbilene, og spyle med brannslange. Barna kan delta i en kunnskapsløype med premier. Det blir stands i vognhallen og kiosk/kafé i gymsalen. Politiet og ambulansen kommer også!
Haramsøya Lør 24.09 11-13 Se på brannbiler og utstyr. Spyl med brannslange. Demonstrasjon av løftepute og klippeutstyr. Video og forklaring fra tunneløvelsen i Runehammartunnelen. Slokking av bilbrann med brannteppe. Vi svarer på hva publikum skal/kan gjøre om det oppstår noe i en tunnel. Båten vi brukte på Ta Sjansen 2022 vil også være på stasjonen. Servering av vafler, saft og kaffe.
Longva Lør 24.09 12-15 Få sitte i brannbilen og sjekk ut diverse brannutstyr. Delta i kunnskapsløype med premier.
Sjøholt Lør 24.09 11-13 Se på brannbiler/båt og utstyr. Spyl med brannslange. Kunnskapsløype med premier. Ørskog brannvernforening spanderer kaffe, saft og kake. Sjøholt-ambulansen stiller også.
Skodje Lør 24.09 11-13 Se på brannbiler og utstyr. Spyl med brannslange. Kunnskapsløype med premier. Kiosk med boller, saft og kaffe.
Steinshamn Lør 24.09 15-17 Bjørnis kommer! Se på brannbiler og utstyr. Spyl med brannslange. Kunnskapsløype med premier.
Søvik Lør 24.09 11-14 Bjørnis kommer! Se på brannbil og utstyr. Spyl med brannslange. Kunnskapsløype med premier. Aktivitetsbord for de yngste.
Langevåg Søn 25.09 11-14 Bjørnis kommer! Se på brannbilene og ta en nærmere titt på brannbåten Vilje, som skal en liten tur på land. Spyl med brannslange, og delta i kunnskapsløype med premier. Langevåg Røde Kors stiller også. Kiosk v/ 9. trinn på Sula ungdomsskule.
Vatne Søn 25.09 12-14 Bjørnis kommer!

Vi tar forbehold om endringer i programmet hvis f.eks. de som er på vakt må rykke ut til en hendelse.

Skal du besøke hovedbrannstasjonen?

Vi forventer en del folk på besøk til hovedbrannstasjonen på Volsdalsberga lørdag 24. september. Merk at det ikke blir mulig å parkere ved brannstasjonen denne dagen. Det er begrenset med parkeringsplasser øst for Volsdalen camping og ved SBM Arena, så vi anbefaler å bruke kollektivtrafikktilbudet i nærheten. Husk at det er gratis buss! For publikums sikkerhet blir det midlertidig nedsatt fartsgrense forbi brannstasjonen mens arrangementet pågår. Vi oppfordrer til å kjøre hensynsfullt!

Bjørnis besøker barnehager

I år er det barnehager i områdene Vegsund-Emblem og Nørvasundet-Åse som får besøk av brannbil og Bjørnis. I tillegg stikker vi innom barneavdelingen ved Åse sykehus. Bjørnis hilser på barna, vi spiller noen av sangene hans og tar en liten prat om brannvern. Det blir korte stopp på ca. 15 minutter per besøk.

Disse får besøk (med forbehold om endringer i tidsplanen):

KJØRERUTE TIRSDAG 20. SEPTEMBER
Skåthaugen barnehage kl. 09:30
Vegsund barnehage kl. 10:00
Rabbevågen barnehage kl. 10:25
Heimdalen barnehage kl. 10:55
Læringsverkstedet avd Blindheim barnehage kl. 12:20
Puskhola barnehage kl. 12:45
Norlandia Flisnes barnehager kl. 13:15
Ebbegarden barnehage kl. 13:45

KJØRERUTE TORSDAG 29. SEPTEMBER
Borgund menighetsbarnehage kl. 10:00
Norlandia Ratvika barnehage kl. 10:30
Ratvikåsen barnehage kl. 10:55
Barneavdelingen Åse sykehus kl. 12:45
Lykkeliten barnehage + Læringsverkstedet avd. Åse kl. 13:10 (felles stopp her)
Nlm Tryggheim barnehage Ålesund kl. 13:35
Lerstad barnehage kl. 14:05

I tillegg vil brannkonstabler fra brannstasjonene på Valderøya og Godøya ta turen innom barnehagene i Giske i første halvdel av uke 38.

Ha brannøvelse

Vi oppfordrer alle skoler, barnehager, institusjoner, bedrifter og andre virksomheter til å avholde en brannøvelse i løpet av september. Vi oppfordrer også barnefamilier til å ha brannøvelse hjemme. Som vi alle vet, gjør øvelse mester! Sjansen for at det går bra om det brenner, øker hvis du vet akkurat hva du skal gjøre. Og husk: En brannøvelse er vellykket uansett utfall. Enten får du bekreftet at alt fungerer som det skal, eller så finner du ting som kan gjøres bedre. Gode råd om brannøvelser finner du her: www.brannvernuka.no