Aabv

Statusoppdatering om brannen på Aspøya i Ålesund

steinvagvegen brann jan2021Begge de to kvinnene som var savnet er nå funnet omkomne.

Søndag formiddag 24. januar gikk krimteknikere fra Møre og Romsdal politidistrikt inn for å fortsette sine undersøkelser av branntomta i Steinvågvegen 43 B, vest på Aspøya i Ålesund sentrum.

Lørdag kveld gikk politiet ut med en pressemelding der det ble formidlet at to voksne kvinner i familie med hverandre var savnet fra en av leilighetene. Dette var basert på opplysninger som ble innhentet fra pårørende og vitner.

Senere lørdag kveld informerte innsatsleder på stedet at det var gjort funn av èn død person i ruinene av huset. Det var den ene kvinnen. Den andre kvinnen var fortsatt savnet. Krimteknikere avsluttet sitt arbeid på stedet rundt klokken 24.00.

Like før klokken 11.00 søndag formiddag ble det meldt om et nytt funn. Dette var funn av den andre kvinnen som var savnet. Pårørende er varslet.

Så langt er det ingen grunn til å mistenke noe kriminelt, men det må gjøres mer utførlige undersøkelser før politiet kan si noe konkret om brannårsak.

Ålesund kommune bistår i arbeidet med å ivareta de evakuerte og pårørende.

- Det er vondt å miste sine nærmeste på en slik tragisk måte. Tankene våre går til de pårørende og den fortvilelse og sorg de opplever nå, sier ordfører Eva Vinje Aurdal i Ålesund kommune.

Se også: