Aabv

Brannvernopplæring - 6 episoder på YouTube

Elkontakt 2I den spesielle situasjonen samfunnet befinner seg i må det tenkes annerledes og kreativt for å få spredt det forebyggende budskapet. Den 25. mars gjennomførte Ålesund brannvesen KF live brannvernundervisning på facebook rettet mot elever på 5. – 7. trinn. Livesendingen ble svært godt mottatt av både lærere og elever, og vi har derfor besluttet å videreføre dette prosjektet i en ny og bedre egnet kanal.
 
De siste 2 ukene har vi produsert hele 6 filmer om brannvern i hjemmet som skal distribueres til alle skolene i vårt ansvarsområde.
 
Hvorfor har vi satt i gang dette prosjektet?
Tradisjonelt besøker vi alle 6. klasser i våre kommuner med temaet «Brannvern i hjemmet» og gjennom disse turneene treffer vi ca. 1250 elever årlig. Det gjør at vi får spredt det forebyggende budskapet på en effektiv og kvalitativ måte. Undervisningen har derfor høy prioritet for oss! Dette året er imidlertid alle skolene stengt når turneen skulle vært gjennomført, noe som gjør at vi må tenke alternativt. For å bøte på skaden lanserer vi derfor hele undervisningsopplegget digitalt.
 
Undervisningsvideoene legger vi åpent ut på YouTube-kanalen vår, Ålesund brannvesen KF. Alle som er interesserte kan på den måten bruke filmene i undervisning eller til annet forebyggende formål.
 
PS! Er du interessert i mer informasjon og materiell om brannvern må du gjerne abonnere på YouTube-kanalen vår! Her vil vi legge ut flere videoer om ulike temaer innenfor brannfaget etter hvert:-)
 
Vi lanserer altså 6 episoder om brannvern i hjemmet i dag 28.04 på vår YouTube-kanal!
 
Direktelenke til spilleliste:
 
Vi håper mange vil ta i bruk filmene til læringsformål, både i skolen og i hjemmet!:-)

Emneord: Student, Elektriske apparat, Slokkeutstyr, 6-klasse undervisning