Aabv

Vellykket arrangement ved Spjelkavik stasjon

Åpen dag spj.stasjon 2018Vi er veldig glade for at mange tok turen innom Spjelkavik brannstasjon i går ettermiddag og fikk kontrollert brannslokkeren sin. Vi tok mot ca. 200 apparater til kontroll og ca 100 apparater til service.

Fikk du ikke anledning til å komme innom i går ettermiddag kan du ta turen innom Spjelkavik brannstasjon på dagtid og se om vi er der. Skulle vi ikke være der så er vi enten på øvelse eller på oppdrag.
Ring gjerne på forhånd 70 16 32 45.

Eiers ansvar
Alle som er eier av en bolig skal sørge for at boligen (også hytter og sommerhus) er utstyrt med minst en sertifisert røykvarsler i hver etasje, og minst et pulverapparat eller skum/vannapparat/brannslange eller annet manuelt slokkeutstyr med tilsvarende kapasitet. Les mer på Lovdata.

I 2010 ble kravet til brannslukker i bobil og campingvogn endret fra 6 kg pulverslukker til 2 kg pulverslukker. Les mer på Lovdata.

Håndslokkere har lang levetid, men for at de skal virke som forutsatt, må de vedlikeholdes regelmessig. Norsk Standard, NS 3910, beskriver hvordan vedlikeholdet av håndslokkere skal utføres.

 

Spj.sta slokkekar spj.stasjon slokkekar spj.st