Aabv

Hjelp oss frem - nå i sone 5 og 6!

Brannbil trangt Marit Brunstad web
22. januar fortsetter kampanjen for fremkommelighet i sone 5 og 6. Gjennom utdeling av gule og røde kort til kjøretøy skal vi få innbyggerne til å tenke over hvordan de parkerer.

Brannbilene, parkeringsvaktene og renovasjonsbilene samarbeider rundt å sjekke og teste fremkommeligheten i den sonen kampanjen pågår. Fra 22. januar starter vi opp i sone 5 og 6 i bysentrum som består deler av Borgundvegen, Fjelltunvegen, Bergvegen, Fjellgata og Ystenesgata. I tillegg skal vi også kjøre kontroller i Retirovegen og ved Myrstad Mathus i indre bydel. De siste to er gater vi har mottatt tips om som bør ha bedre fremkommelighet for våre kjøretøy.

Se kart over områdene her (sone 5 er grå og sone 6 er oransje)

Sone5 og 6

Kampanjen er et samarbeid mellom Ålesund brannvesen KF, Veg, anlegg og park, ÅRIM og Ålesund parkering.

Hvorfor må fremkommeligheten forbedres?

- Liv og helse kan stå på spill dersom biler sperrer veien. Vi ønsker å bevisstgjøre bileiere rundt parkering. Brannbil, renovasjonsbil og brøytebil trenger minimum 3 meter veibredde for å komme seg frem. Vi vil at du skal tenke deg om når du parkerer, sier avdelingsleder beredskap i Ålesund brannvesen KF, Arne Sigurd Hansen.


Gode resultater i desember

Brannbil trangt web

Kampanjen startet først opp i uken rett før jul hvor sone 4 som består Parkgata, Bergvegen, Fjellgata, Grensegata med flere. Der delte ÅRIM ut 4 gule og 5 røde kort, Ålesund brannvesen 7 gule og 5 røde, Ålesund parkering 1 rødt og Ålesund kommune ved Veg, anlegg og park delte ut 1 rødt. Til sammen ble det delt ut 11 gule kort og 12 røde.

- Det aller viktigste er at vi ser at de bilene som får kort, parkerer bedre neste dag vi sjekker, og det er akkurat det som er formålet med denne kampanjen, forklarer daglig leder i Ålesund parkering, Roar Salen.

Snø i trange gater kan bety problemer

I vintermånedene kan vi oppleve mye snøfall og da blir det enda viktigere å parkere riktig. Snø i gatene betyr at også brøytemannskapene skal fram, og gatene blir smalere på grunn av snøen. Renovasjonsbilene er også avhengig av god fremkommelighet og daglig forsinkes bosstømmingen i strøk med trange gater.

Deler ut flyers, målebånd, gule og røde kort

Collage informasjonsmateriell

Fra 19.-21. januar deler vi ut flyers i postkassene i sone 5 og 6. Og fra mandag 22. januar vil Ålesund brannvesen, Ålesund parkering og ÅRIM, og VAP kjøre og sjekke fremkommeligheten i en uke daglig i gatene i sone 5 og 6, samt i Retirovegen og ved Myrstad Mathus i indre bydel.

De bilene som kan hindre eller sperre for fremkommeligheten til større kjøretøy vil få informasjon i form av gule og røde kort og bedt om å ta mer hensyn ved parkering. Gult kort på bilen betyr at ditt kjøretøy er parkert slik at det kan hindre fremkommelighet for større kjøretøy. Rødt kort betyr at ditt kjøretøy er parkert slik at det sperrer for større kjøretøy. Slik parkering kan få store konsekvenser. Som bilfører har du ansvar for at du parkerer på en slik måte at bilen ikke skaper problem for brannutrykning, brøyting, bossbiler med mer.

- Sammen med de gule og røde kortene vil vi dele ut målebånd på 3 meter som du kan bruke til å måle opp for å sikre at du ikke hindrer for brannbil når du parkerer, sier avdelingsleder beredskap i Ålesund brannvesen KF, Arne Sigurd Hansen.

Gule og røde kort – hva så?

- I første omgang vil vi oppfordre våre innbyggere til å ta hensyn når de parkerer. Ved å dele ut de gule og røde kortene håper vi at forbedring skjer ved en påminnelse. Biler som hindrer store kjøretøy risikerer gebyr og eventuelt borttauing til alle tider av døgnet. Spar oss for dette arbeidet, og spar deg selv for utgifter og ergrelser. Området kan også få parkeringsforbud, sier Roar Salen, daglig leder i Ålesund parkering.

 

Tips oss!

Vi fortsetter kampanjen rundt i de bydelene der problemet er størst. Er det en plass du vil tipse oss om? Send en e-post til Ålesund brannvesen med adresse og hva som er problemet.

- En bil parkert på feil sted kan i verste fall være forskjellen på liv og død! Vis derfor hensyn når du parkerer, avslutter avdelingsleder beredskap i Ålesund brannvesen KF, Arne Sigurd Hansen.

 

Emneord: Informasjon