Aabv

Komfyrvaktkampanje - 64 komfyrbranner i fylket vårt i fjor

komfyr brann Foto Komfyrvaktkampanjen InfratekFersk statistikk fra DSB viser at brannvesenet rykket ut til 64 komfyrbranner i Møre og Romsdal i 2017. Det er 12 flere enn i fjor. Ei komfyrvakt kan redde hjemmet din fra å gå opp i røyk.

 - Komfyren er den klart største brannkilden i hjemmet. Så godt som alle komfyrbranner kommer av tørrkoking og ikke teknisk feil ved produktet. Da er det veldig fint å ha ei komfyrvakt som hindrer at farlige situasjoner oppstår. Vi anbefaler alle å installere komfyrvakt hvis du ikke har.

Denne uken står flere hundre representanter fra brann- og redningsvesenet, Det lokale eltilsyn, produsenter, forhandlere, myndigheter og flere samarbeidspartnere sammen om Komfyrvaktkampanjen. Vi i Ålesund brannvesen står på Moa syd og Moa øst førstkommende torsdag 15. februar fra kl. 1100 til kl 1400, så kom og møt oss om du har noen spørsmål om komfyrvakt!                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                                                    Foto: Komfyrvaktkampanjen/Infratek

Hvor kan du få kjøpt komfyrvakt?
Komfyrvakt kan kjøpes på de store kjedebutikkene som Elkjøp/Lefdahl, Power og Elektroimportøren. I tillegg finnes komfyrvakter hos kjøkkenforhandlere, samt hos komfyrvaktleve­randørenes og forsikringsselskapenes nettbutikker.

Les mer om komfyrvakt på sikkerhverdag.no.

pdfFaktaark om komfyrvakt