Aabv

Dykkeøvelse hele uken

Dykkeøvelse Flatholmen 10.05.17Hele denne uken har Ålesund brannvesen gjennomført flere dykkeøvelser i sjøen for mannskapene i beredskap. Her er noen bilder fra øvelse på flatholmen der det var simulert at et lite barn hadde falt utenfor kaien. Fortvilet far sto på kaien og tok i mot mannskapene når de kom. Det tok kun 6 min fra alarmen gikk på brannstasjonen ved Volsdalsberga til dukken var på land.

Neste øvelse var en overflateredning ved Lillevannet i Spjelkavika. Her var det en voksen svømmer som hadde fått problemer og klamret seg fast i en bøye. Denne øvelsen ble også gjennomført kjapt og greit.

Siste øvelse før lunsj var ved kai i Borgundfjordveien. Her gikk øvelsen ut på at en buss har havnet i sjøen og 7 personer var savnet. Her hadde dykkekoordinatoren planlagt og gjort en god jobb på forhånd. En kontainer med monterte buss-seter der det var satt inn dukker som skulle reddes opp til overflaten. Kontaineren var lagt ut på ca. 10 meters dyp. Dette gjorde at dykkerene fikk følelsen at dette er en reell hendelse, med mange savnede personer og her var det kappløp med tiden for å få opp alle dukkene. Også denne øvelsen ble gjennomført på en fremragende måte. God læring for alle involverte.

overflateredning Lillevannet Buss i sjøen  Dykker