Aabv

brann mannÅlesund brannvesen KF er organisert som et kommunalt foretak eid av Ålesund kommune.

Vår kjernevirksomhet er brannforebyggende arbeid og brann- og redningsarbeid. Vi er i dag ca. 70 medarbeidere som har et overordnet mål rettet mot å forebygge branner, samt å redusere konsekvensene ved brann og andre ulykker.

Vi søker nå etter:  Tilkallingsvikarer i beredskapsavdeling

For nærmere opplysninger om stillingen: 
Kontakt brigadesjef Vidar Bakke tlf. 70 16 32 00.

pdfMedisinske krav

pdfBeskrivelse av tester til vikaropptak

Søknadsfrist: 25.02.2019

juletre 031Nå er det tid for å rydde bort julepynt og julebelysning. Nedenfor ser du hva som er lurt å gjøre før man rydder bort elektriske artikler til lagring.

  • Sjekk at alle lyspærer lyser, og at det ikke er skader eller svimerker på julebelysningen før du pakker dem vekk. Da slipper du overraskelser når du tar frem julebelysningen neste gang.
  • Pakk julebelysningen bort i originalemballasjen. Da ligger den beskyttet, samtidig som informasjon og merking på emballasjen kan være grei å ha.
  • Har ledninger til julebelysningen utendørs frosset fast på bakken? Trekk ut støpselet, la resten ligge til snø og is smelter. Ikke riv og røsk i ledninger! Bruk aldri hakke eller spade for å fjerne isen. Da skades ledningen.
  • Husk å fjerne eventuelle skjøteledninger du tok frem i julen, og som ikke lenger skal brukes.
  • Har du gammel eller skadet julebelysning? Da er det smart å kjøpe ny nå, for nå er det ofte billigere. Og dessuten blir alt på stell til neste jul.

Når du først holder på å rydde sjekk også om du kan ha noen av de utrygge elektriske produktene som er tatt ut av markedet. Det kan du gjøre på Elsikkerhetsportalen\s nettside.

Åpen dag spj.stasjon 2018Vi er veldig glade for at mange tok turen innom Spjelkavik brannstasjon i går ettermiddag og fikk kontrollert brannslokkeren sin. Vi tok mot ca. 200 apparater til kontroll og ca 100 apparater til service.

Fikk du ikke anledning til å komme innom i går ettermiddag kan du ta turen innom Spjelkavik brannstasjon på dagtid og se om vi er der. Skulle vi ikke være der så er vi enten på øvelse eller på oppdrag.
Ring gjerne på forhånd 70 16 32 45.

Eiers ansvar
Alle som er eier av en bolig skal sørge for at boligen (også hytter og sommerhus) er utstyrt med minst en sertifisert røykvarsler i hver etasje, og minst et pulverapparat eller skum/vannapparat/brannslange eller annet manuelt slokkeutstyr med tilsvarende kapasitet. Les mer på Lovdata.

I 2010 ble kravet til brannslukker i bobil og campingvogn endret fra 6 kg pulverslukker til 2 kg pulverslukker. Les mer på Lovdata.

Håndslokkere har lang levetid, men for at de skal virke som forutsatt, må de vedlikeholdes regelmessig. Norsk Standard, NS 3910, beskriver hvordan vedlikeholdet av håndslokkere skal utføres.

 

Spj.sta slokkekar spj.stasjon slokkekar spj.st
     
     

BrannslokkerI år også kan alle privatpersoner som ønsker å få en gratis sjekk av brannslokkeapparatene sine, komme innom

Spjelkavik brannstasjon torsdag den 6. desember fra klokken 15.00 – 19.00. 

Har du kontrollert slokkeapparatet ditt i det siste? Benytt muligheten nå!

Dette er et arrangement rettet mot foreldre/voksne og det brannforebyggende arbeidet en huseier har ansvar for. Det blir dessverre ikke anledning til aktiviteter rettet mot barn, som å prøvesitte brannbiler ol.

Velkommen!

AdventVi nærmer oss advent, og dermed brannsesong. Ålesund brannvesen ønsker innbyggerne skal være ekstra nøye med brannsikkerheten nå i desember. I motsetning til ellers i året, skiller desember seg ut når det kommer til de vanligste brannårsakene. Ofte er det åpen ild som er årsaken til brannene i desember.

Det første man bør tenke på for å unngå dette, er at man ikke har brennbare ting i nærheten av åpen ild.

Forlat aldri et rom med levende lys i. Vær dessuten kritisk til materialvalg i dekorasjoner, og slukk elektrisk julepynt når du legger deg og også når du forlater huset.

For dårlig ledningsnett er også en av årsakene til boligbrann. Mange eldre anlegg blir overbelastet av dagens strømforbruk, særlig vinterstid. Dersom sikringen går gjentatte ganger, bør du få en autorisert installatør til å sjekke ledningsnettet før det oppstår brann.

Mange av disse brannene kunne vært unngått, hvis man sjekker det elektriske anlegget sitt, og er ekstra varsom med åpen ild.

Ålesund brannvesen ønsker alle en trygg adventstid.